FM 2008'de kornerlerde kullandığım stratejiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Karşı takımın gücüne bağlı olarak bu strateji ile kornerlerden boş dönmek pek mümkün değil. Doğru oyuncular doğru yerlerde olduktan sonra kornerlerdeki gücünüzü bundan sonra her takım hissedecek.

İlk olarak kornerleri kullanacak olan oyuncuyu belirlememiz gerek. Seçeceğimiz oyuncunun şu özelliklerinin en az 15 olması lazım; Corners, Crossing, Technique. Ama bazen oyuncunun yalnızca "Corners" özelliği de etkili olmaktadır.
Stratejinin belki de en önemli noktası takım kontrollerinden kornerlerin "6 Yard Box" olarak ayarlanmasıdır.
Şimdi sıra kornerlerde kendisinden goller beklediğimiz oyuncumuzu belirlemeye geldi. Yine oyuncunun şu özelliklerinin en az 15 olması etkinliğimizi daha da arttırır; Heading, Bravery, Jumping, Strength. Takımdaki doğru oyuncuyu bulduktan sonra oyuncu kontrollerinden ataklardaki kornerlerde duracağı yeri "Challenging the Goalkeeper" olarak ayarlıyoruz.
Kornerlerdeki golcümüzü belirledikten sonra sıra diğer oyuncuların kornerde duracakları yerleri belirlemeye geldi. Öncelikle iki oyuncunun yerlerini "attack far post" ve "attack near post" olarak belirliyoruz. Fullback oyuncularımızı "stay back" olarak ayarlıyoruz yada "tackling" özelliği yüksek fakat "heading" özelliği düşük olan oyuncularımız varsa onları "stay back" olarak ayarlamakta fayda var. Takımdaki iki oyuncumuzu da "attack ball from deep" olarak ayarlıyoruz.

Tags: Football manager, footballmanager, fm 2008, fm2008, korner,kornerlerde taktik nasıl olmalı, fm 2008 en iyi korner taktiği, korner stratejileri, fm 2008 de her maç gol atılan korner taktiği

1 yorum

  1. Adsız // 2 Ağustos 2009 16:08  

    paylaşım için saol emeğine sağlık kardeşim işe yararsa ayrıca teşekkür etmek için dönecem :D

Yorum Gönder